Hur går godstransporten till?

Boka transport tåg på bro över vattendrag

Hur går er godstransport till? Från det att vi tar emot er beställning tills den har ankommit till önskad destination håller vi er informerade om vad som händer med ert gods genom att sända bekräftelser och aviseringar.

Aviseringar av din transport

Aviseringar är viktiga för att ni eller era partners/kunder ska få information och för att ni ska kontrollera att er beställning uppfyller era önskemål.

Preliminär orderbekräftelse

När ni beställer er transport långt i förväg får ni en preliminär bekräftelse. Aviseringen visar att vi tagit emot och registrerat er beställning.

Orderbekräftelse

När er beställning registrerats i vårt platsbokningssystem och kapacitet i tåg är bekräftad får ni en orderbekräftelse. Den innehåller information om det ni har beställt, planerad tid när ni erhåller tomvagn, när vagn senast behöver vara lastad, avgångstid, ankomsttid till mottagaren, eventuella tillval, m.m.

Eventuell avbokningsbekräftelse

Om ni väljer att avboka er beställning skickar vi er en avbokningsbekräftelse. I den framgår information om er beställning, vad som avbokats och orsaken till det.

Tomvagnsavisering

När vi utsett en tomvagn till er beställning meddelar vi er vilken vagnsindivid ni får för lastning. I meddelandet visas också om någon vagn skulle saknas till beställningen.

Eventuellt avvikelsemeddelande för tomvagnsleverans

Om något oförutsett inträffar som påverkar leveransen av er beställda tomvagn skickar vi ett meddelande till er. Meddelandet innehåller normalt information om ny ankomsttid, tidigare ankomsttid, samt orsak till händelsen.

Avvikelsemeddelande för transport (last)

Om något oförutsett inträffar som påverkar leveransen av er transport (lastad vagn) skickar vi ett meddelande till er. Meddelandet innehåller normalt information om ny ankomsttid, tidigare ankomsttid, samt orsak till händelsen.

Ankomstavisering

Inför ankomsten av er lastade transport skickar vi er slutligen en ankomstavisering. Denna avisering innehåller information om ordern, samt flertalet uppgifter från fraktsedeln. Ankomstaviseringen talar också om vilken vagnsindivid som ankommer och vid vilken tidpunkt vagnen ska vara lossanmäld till Green Cargo.

test

Våra tjänster

Vilken tjänst passar ert behov? Vi hanterar stora mängder gods, med hög frekvens och med stor spridning.

Boka transport

Boka transport

Med våra digitala lösningar bokar ni snabbt och enkelt era transporter, följer dem smidigt och får aktuell information hela vägen fram.