E-fakturering hos Green Cargo

För att värna om miljön och säkerställa en effektiv fakturahantering är e-fakturering huvudalternativet för att skicka fakturor till oss på Green Cargo. Vi kan ta emot e-fakturor i formaten Peppol BIS billing 3.0 och Svefaktura 1.0. Vi föredrar att ni skickar i Peppol.

Nedan ser ni vår process för att ansluta leverantörer för e-fakturering. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på einvoice@greencargo.com

Hela instruktionen finns även i pdf » Pdf, 222 kB.

1. Kontakta Green Cargo med era företagsuppgifter

Innan ni skickar en e-faktura till oss behöver vi göra ett par tekniska uppsättningar och behöver därför följande information av er som ni skickar in till einvoice@greencargo.com

  • EDI-adress/peppolID
  • Bolagsnamn
  • Vilken operatör ni använder
  • Kontaktperson
    • Namn
    • Telefon
    • Epost

2. Anslut er e-fakturaleverantör till Opus Capita

Om ni redan samarbetar med en tjänsteleverantör för e-fakturering (operatör) kontaktar ni er tjänsteleverantör och ber dem ansluta sig till Opus Capita. Ni kan också hitta en lista över tillgängliga operatörer » Word, 50 kB.som är anslutna till Opus Capita. Välj en operatör i listan och teckna ett avtal.

Ni kan även kontakta Opus Capita på customerservice.se@opuscapita.com

3. Sätt upp routing mot Green Cargo

När er e-fakturaleverantör är ansluten till Opus Capita behöver de sätta upp en routing mot Green Cargo. Det gör de genom att ange våra e-fakturauppgifter som ni ser nedan. Stäm av med er e-fakturaoperatör om ni behöver hjälp eller stöter på problem.

 

Green Cargos e-fakturauppgifter


Företagsnamn

Green Cargo

Organisationsnummer

556119-6436

EDI-adress

5561196436

E-fakturaoperatör

Opus Capita

E-fakturaoperatör kontakt

customerservice.se@opuscapita.com

Peppol-ID

0007:5561196436

Kontaktperson Green Cargo

Mari Niemi

E-post Green Cargo

einvoice@greencargo.com

Telefon Green Cargo

010-455 40 00

4. Skicka testfakturan

Skapa en faktura i enlighet med beskrivna fakturainnehållskrav som du hittar här, med ett totalbelopp om en krona och markera tydligt att fakturan avser test. Skicka därefter testfakturan till er e-fakturaoperatör som skickar fakturan vidare till vår operatör, OpusCapita.

Meddela oss på einvoice@greencargo.com att testfakturan är skickad. Vi återkopplar till er med eventuella förändringar och ger därefter klartecken när fakturan uppfyller våra krav.

5. Börja skicka E-fakturor

När testfakturan är godkänd kan ni börja skicka e-fakturor till oss!