Vanliga frågor gällande karriär och lediga jobb

Lediga jobb

Vår lediga tjänster publiceras alltid på Green Cargos webbplats under Lediga jobb

Våra lediga tjänster publiceras alltid på Green Cargos webbplats under Lediga jobb

Om du har frågor kring praktikplats vid vårt huvudkontor i Solna eller vårt kontor i Hallsberg. mejlar du till info@greencargo.com

Green Cargo erbjuder LIA-platser till elever vid YH-skolor som bedriver lokförarutbildning. De elever vi tar emot får möjlighet att praktiskt lära sig att köra godståg tillsammans med våra handledare. Fördelning av LIA-platser sköter vi i dialog med YH-skolorna. Är du intresserad av att köra godståg under din LIA pratar du med din skola.

Rekryteringsprocess

Våra rekryteringsprocesser kan ibland vara långa av olika anledningar. Kontakta vår rekryteringsenhet eller rekryterande chef för status på var just du befinner dig i processen.

På Green Cargo arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering och använder oss av urvalstester. Går du vidare efter tester kommer du att bli inbjuden till intervju. Vidare process kan se olika ut beroende på vilken tjänst du sökt.

Green Cargo samarbetar med företaget SRI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för genomförande av bakgrundskontroller. En bakgrundskontroll innefattar information från olika källor beroende på vilken kontrollnivå som är aktuell. Exempel på information som kan inkluderas är juridiska förekomster, CV-verifiering, information om folkbokföring, ekonomi, bolagsengagemang, internet & sociala medier m.m.

Som kandidat är du delaktig och har insyn i processen och får godkänna både genomförandet av bakgrundskontrollen och den slutliga bakgrundskontroll-rapporten. Godkännande sker via Mobilt BankID, vilket även säkerställer identiteten på dig som blir granskad.

Green Cargo samarbetar med Falck Sverige som genomför nyanställningsundersökningar av lokförare enligt TSFS 2011:61. Drog- och alkoholtester genomförs med hjälp av saliv- och urinprov.

Förkunskaper

Ja, om du uppfyller grundkraven för tjänsten.

Då arbetet på bangården utförs i säkerhetstjänst behöver du kunna kommunicera obehindrat samt ta till dig instruktioner på svenska. Utöver detta behöver du:

  • Ha fyllt 20 år
  • Kunna visa upp ett godkänt examensbevis från gymnasieutbildning
  • Vara fysiskt och psykiskt lämpad för arbetet
  • Ha ett normalt färgseende
  • Ha möjlighet att arbeta oregelbundet skiftarbete

Du behöver ha fyllt 18 år. Om du söker en tjänst inom produktion är det ett krav att du ska ha fyllt 20 år.

I vissa tjänster krävs körkort. Det står då alltid i annonsen.

Ja. Enligt Transportstyrelsen måste man ha slutfört sin gymnasieutbildning med minst 2250 godkända poäng. Du behöver ha godkända betyg i engelska (Eng 5/Eng A), matematik (Ma 1 A, B eller C/Ma A) och svenska (Sv 1/ Sv A/ SAS 1).

Det beror på vilken tjänst man söker. Green Cargos koncernspråk är svenska, eventuella språkkrav framkommer i annonsen.

Om jobbet

Du kommer få arbeta på en unik arbetsplats där du är med och bidrar till en samhällsviktig funktion. Du kommer få skapa värde och bidra i utmaningar på organisation- och samhällsnivå genom att jobba med framtidens mest hållbara logistikalternativ.

Ja, som anställd inom Green Cargo har du ett antal olika förmåner.

Ja. Som anställd inom Green Cargo omfattas du av villkoren i bolagets kollektivavtal.

Alla anställda inom Green Cargo AB får tjänstepension inbetald av företaget. ITP är standard för alla som nyanställs hos Green Cargo AB. ITP har två pensionsplaner. ITP1 och ITP2. Alecta förvaltar insatta pengar och Collectrum administrerar tjänstepensionerna.

Båda rollerna arbetar på bangården. Rollerna är lika i grunden, men skiljer sig genom att den som är förare vid växling också har ett förarbevis från Transportstyrelsen och intern lokutbildning, som gör att man är behörig att köra lok för att växla och rangera.

Green Cargos tåg rullar dygnet runt, så en del av vår personal arbetar skift. Det framgår i annonsen vilka tjänster det gäller.

Ja, i vissa arbeten och tjänster krävs skyddskläder. Dessa tillhandahålls av Green Cargo.

Om det är ett krav, framkommer det i annonsen.