Europe Connect

Austria Direct

Med Europe Connect erbjuder vi en järnvägslösning som är inte bara pålitlig och effektiv, utan också klimatsmart. Vår strävan att ständigt förbättra och expandera våra tjänster gör oss till den självklara partnern för dina internationella transportbehov. Upptäck fördelarna med Europe Connect och ta er logistik till nästa nivå.

Varför Europe Connect?

Med våra nya Vectronlok går transporterna smidigt från Malmö till Rheinkamp i Tyskland, där våra partner bland andra Rail Cargo Austria, Forwardis och Captrain tar över vagnarna och transporterar dem vidare genom hela Europa till slutdestinationen.

Central knutpunkt i Rheinkamp

Rheinkamp, beläget i det strategiskt viktiga Ruhrområdet, fungerar nu som en central knutpunkt i vårt nätverk. Vi har utökat våra tjänster med vagnsgrupper i direkttåg mellan Rheinkamp och Antwerpen, vilket innebär två till tre rundturer per vecka. Med Rheinkamp som knutpunkt möjliggör snabb och effektiv import- och exporttrafik mellan Sverige och Frankrike, Spanien.

Utökat serviceutbud

Europe Connect erbjuder inte bara frekventa avgångar – vi har också utökat vårt serviceutbud. Våra kunders behov av transportövervakning tillgodoses med ett nytt kontrolltorn, vilket kommer att erbjuda full service dygnet runt. Kontrolltornet, som är under uppbyggnad kommer vara klart under oktober.

Avgångar och ankomster

  • Från Malmö: måndag, onsdag och fredag klockan 05:00, ankomst i Rheinkamp nästa dag klockan 02:00 (20 timmars ledtid).
  • Från Rheinkamp: tisdag, torsdag och söndag klockan 07:00, ankomst i Malmö nästa dag klockan 03:00 (20 timmars ledtid).

Frekvens och destinationer

  • Tre rundturer i veckan med potential att öka till fem till sex rundturer för ännu bättre frekvens och ledtider.
  • Transportlösningar till och från Österrike, Ungern, Slovenien, Turkiet, Italien, Frankrike, Spanien samt Belgien.


För frågor gällande priser och transporter, kontakta:

Green Cargo försäljning

avtalsadm@greencargo.com