Fakturainnehållskrav

För att säkerställa betalning av er faktura är det väldigt viktigt att vi får all den information vi behöver i rätt format. Följande måste alltid vara med på inkommande faktura och i nedanstående fält.

Information

Beskrivning

Referensnamn i rätt fält

Svefakt: Första förekomst av RequisitionistDocumentReference (Länk till PDF med rekommendation fältinnehåll Svefaktura Pdf, 559 kB.)


Peppol: BuyerReference (Länk till peppol-standard Länk till annan webbplats.)

Betalningsinformation


VAT nr


Ytterligare förklaring referensfält

För Green Cargo är referensen särskilt viktigt för att styra fakturan rätt i våra interna system. För att fakturan ska kunna hanteras behöver vi få in beställarens namn (endast förnamn och efternamn) i avsett fält per fakturaformat enligt tabellen ovan.

Beroende på er e-fakturalösning, affärssystem och fakturaformat kan benämningen för fältet, som sedan används som källa i fakturaskapandet hos er, se olika ut i ert användargränssnitt.

Oftast brukar det heta ”Referens” eller dylikt, men ibland används den beteckningen även för fält som översätts till andra delar i e-faktura-exporten, vilket kan vara förvirrande. Vi hjälper gärna till med att reda ut relevant fält i samband med att ni skickar en testfaktura (se beskrivningen i PDF, längre upp).

I några fall baseras filen som skickas i Peppolformat, på en lösning som var framtagen för Svefaktura. Om du är en leverantör som har en sådan lösning, kan det underlätta att identifiera rätt fält genom att veta att samma information som angiven för Svefaktura i ovan tabell gäller i dessa fall.

Vi behöver alltså att beställarens namn ska finnas i första förekomst av RequisitionistDocumentReference. Den förekomsten av det fältet blir enligt SFTIs rekommendation tolkat som BuyerReference i Peppol, se pdf i ovan tabell.

Fakturatyp

Vi tar emot både debet- och kreditfakturor via e-faktura.

Enkel faktura eller samlingsfaktura

Samlingsfakturor undanbedes. Enkla fakturor möjliggör automatisering av din faktura och därmed även en effektiv och korrekt hantering.

E-fakturaformat

Vi kan ta emot två olika typer av e-fakturaformat, antingen Peppol Bis Billing 3.0 eller Svefaktura 1.0. Vi föredrar att ni skickar i Peppol. Stäm av med er leverantör att de använder något av dessa format.

Bilagor

Godkända format för bilagor är PDF, TIFF, jpg, html, text/csv. Bilagor i dessa format går bra att lägga som bilaga i e-fakturan. Exempelvis får ni gärna skicka med en bild på fakturan i er fakturamall i någon av dessa godkända format, dvs en bild på er utgående faktura.