Publiceringsdatum:

Uppdatering: Varsel om strejk i Tyskland

Det tyska järnvägs- och transportfackförbundet (EVG) har återigen utlyst en landsomfattande strejk inom tågtrafiken med anledning av pågående lönetvister. Strejken väntas starta på söndag den 14 maj klockan 22:00 och pågå till klockan 23:59 den 16 maj. Strejken kommer att påverka all tysk järnvägsverksamhet.

Baserat på den information Green Cargo har idag kommer en eventuell strejk att ha en större påverkan på våra transporter. Avsändningsförbud gäller för all trafik mot Tyskland via Danmark med start den 13 maj klockan 00:00. För information om just er transport, kontakta er ordinarie kundkoordinator på Kundservice.

Green Cargo följer noga den fortsatta utvecklingen och är i kontakt med den tyska infrastrukturägaren och partneroperatörer.

Green Cargo åberopar Force Majeure för all trafik som kan komma att förhindras av den strejk som de tyska fackförbunden varslat om.

Senast ändrad: