Publiceringsdatum:

Varsel om stridsåtgärder i svenska hamnar

Svenska Hamnarbetarförbundet varslar om strejk i RoRo-terminalen i Göteborg och Helsingborgs Hamn från torsdag 6 juli till och med tisdag 11 juli. Samtidigt varslas om övertids-, nyanställnings- och inhyrningsblockad i Hallands hamnar. I ett andra steg gäller användningsförbud för all trafik till APM Terminals i Göteborg från 9 juli till och med 11 juli.

Som en del i en pågående tvist har Hamnarbetarförbundet varslat om stridsåtgärder i två steg.

I ett första steg omfattas Helsingborgs Hamn och Göteborg RoRo Terminal. Varslet inkluderar även en blockad mot övertid, nyanställning och inhyrning av personal i Hallands hamnar. Strejken påbörjas 6 juli och pågår till och med 11 juli.

I ett andra steg omfattas APM Terminals i Göteborg och SCA Logistics i Holmsund. Varslet inkluderar även en blockad mot övertid, nyanställning och inhyrning av personal vid SCA Logistics i Sundsvall. Strejken påbörjas 9 juli och pågår till och med 11 juli.

Baserat på den information som Green Cargo har idag kommer en eventuell strejk att ha en större påverkan på våra transporter.

I det första steget gäller avsändningsförbud för all vagnslast och intermodal trafik till och från Helsingborgs Hamn och Göteborg RoRo från 30 juni. Systemtransporter trafikeras enligt sin körplan men kan påverkas redan från den 4 juli.

Green Cargo följer utvecklingen noga i samverkan med Svenskt Näringsliv och informerar löpande genom våra etablerade informationskanaler.

Green Cargo åberopar Force Majeure för all trafik som kan komma att förhindras av den strejk som Hamnarbetarförbundet varslar om.

Senast ändrad: