Publiceringsdatum:

Svenska Hamnarbetarförbundet har idag, tisdag 4 juli dragit tillbaka varslade stridsåtgärder

Idag på förmiddagen meddelade Svenska Hamnarbetarförbundet att den varslade strejken i Helsingborg och Göteborg som skulle ha inletts på torsdag, dras tillbaka. Även varslade stridsåtgärder i Halmstad, Holmsund och Sundsvall återkallas. Green Cargo arbetar hårt för att återställa vår produktion till normal drift med så liten kundpåverkan som möjligt.

Förhandlingsdelegationen har fått ett bud från medlarna som förbundsstyrelsen anser vara tillräckligt bra för att presentera för medlemmarna. Nu ska medlemmarna rösta om förslaget till kollektivavtal. Medlemsomröstningen ska vara klar måndag 10 juli.

Green Cargo arbetar hårt för att återställa vår produktion till normal drift med så liten kundpåverkan som möjligt. Vissa störningar kan dock uppstå för de tåg som redan har justerats inför strejken. Vi gör vårt yttersta för att hantera dessa utmaningar med målet att upprätthålla berörd tågtrafik på bästa möjliga sätt.

Vi informerar er kunder som påverkas löpande i våra etablerade informationskanaler och målet är att så snabbt som möjligt återgå till normala körplaner.

Senast ändrad: