Publiceringsdatum:

Trafikverket stänger ner vissa bandelar där det finns risk för underminering samt raserade banvallar

Till följd av rådande väderlek med kraftiga nederbörd och höga vattenflöden stänger Trafikverket ner vissa bandelar där det finns risk för underminering samt raserade banvallar. Green Cargos trafik på berörda sträckor kommer att omdirigeras alternativa vägar i den mån vi kan säkra resurser och få tillgång till spårkapacitet.

Stängda banor i nuläget:

  • Viskadalsbanan (Borås till Varberg)
  • Dalabanan (Avesta-Krylbo till Borlänge)
  • Siljansbanan (Borlänge till Mora)
  • Ostkustbanan (Hudiksvall till Sundsvall – tidigare urspårning SJ under måndagen)
  • Mittbanan (Sundsvall till Ånge)

Även Norge har stängt ner vissa bandelar, bland annat österut från Oslo mot Kongsvinger.

Green Cargo är i ständig dialog med Trafikverket för att få kontinuerliga prognoser för hur länge banorna kommer vara avstängda för att utröna hur detta påverkar vår trafik och om vi kan omleda våra transporter, men sannolikt kommer banorna att vara avstängda det närmaste dygnet/dygnen.

För ytterligare information om just din transport, kontakta din ordinarie kundkoordinator på Kundservice.

Senast ändrad: