Publiceringsdatum:

Kommande strejk inom DB Cargo AG:s Nätverk

Vi vill informera er om den förväntade påverkan av den kommande strejken inom DB Cargo AG:s nätverk.

Det tyska lokförarförbundet (GDL) har utlyst en 35 – timmar strejk inom godstransportsektorn, planerad att pågå från klockan 18:00 den 6 mars 2024 till klockan 05:00 den 08 mars 2024. Trots alla vidtagna åtgärder i förväg kan den annonserade strejken leda till betydande begränsningar i DB Cargo AG-nätverket.

Green Cargo övervakar noggrant den pågående situationen och är i nära kontakt med DB Cargo AG, som kommer att hålla oss informerade om specifika effekter på järnvägstransporter. DB Cargo AG arbetar aktivt för att minimera eventuella konsekvenser av GDL-strejken och kommer att fortsätta att hålla Green Cargo uppdaterade.

Med anledning av detta har Green Cargo blivit tvungna att sätta ett avsändningsförbud för exportvolymer via Malmö.

Green Cargo åberopar Force Majeure för all trafik som berörs av den strejk som de tyska fackförbunden varslat om med start klockan 18:00 den 6 mars 2024. För specifik information om era transporter, vänligen kontakta er ordinarie kundservice.

För ytterligare information om den pågående fackliga rörelsen, besök DB Press Blogg.

Vi tackar er för er förståelse och samarbete.

Senast ändrad: